49

Facebook-analys av

Västmanlands television

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Västmanlands television, baserad i Köping i Västmanland. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*49, vilket är 2 % sämre än medianen.

Veckans tips

Publicerar för sällan. Västmanlands television publicerar ett inlägg igenomsnitt 2,0 gånger i veckan. Det är tyvärr lite lågt. Man bör ligga på minst 2-3 inlägg per vecka för att upprätthålla algoritmens respekt för en. Det finns sätt att åstadkomma detta trots att man har annat att göra.

Inlägg som engagerar för lite. Tyvärr publicerar Västmanlands television för oengagerande inlägg. De 1 363 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Västmanlands television. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
40
Följarskara
51
Frekvens
54
Följare
1,4K
Interaktioner
997
Interaktioner per inlägg
16,3
Interaktioner per följare
0,7
Inlägg per vecka
2,0

Vinnarinlägg

Västmanlands television

I år kommer det att firas extra mycket i samband med Strömsholmsdagarna som äger rum mellan den 6 å 10 juni. Dels firar tävlingsverksamheten här på Strömsholm 100 år. Dels firar ridskoleverksamheten 150 år.

89 interaktionspoäng på 1 363 följare
Västmanlands television

Mopedsektionen, som går under betäckningen "BTS 50/98cc", bildades formellt 2007. Vi följde med dem på en tur till Kolsva herrgård...

78 interaktionspoäng på 1 363 följare
Kurstipset: Facebook för företag (steg 1)
För dig med begränsade kunskaper i hur man jobbar strategiskt med Facebook. Välkommen till Kungsbacka 24 oktober, Skövde 8 november, Stockholm 20 november eller Norrköping 21 november.
Fler kurstillfällen >>>

Inlägg som tagits emot sämre

Västmanlands television

Nummer fyra i vår Val-serie blir Jenny Adolphson, gruppledare för Centerpartiet i Köping...

Val 2018 Centerpartiet

Västmanlands Television

1 interaktionspoäng på 1 363 följare
Västmanlands television

I tredje programmet i vår val-serie träffar vi Karl Ingström, gruppledare för Liberalerna i Köping.

Val 2018 Liberalerna Köping

Västmanlands Television

2 interaktionspoäng på 1 363 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Underlaget för denna analys hämtades från Facebook för 4 v sedan

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Din lokala TV-station i Västra Mälardalen. Du kan även se våra sändningar på webben, www.vastmanland.tv