60

Instagram-analys av

Statens fastighetsverk

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Instagram-aktiviteter från Statens fastighetsverk, baserad i Kolbäck i Västmanland. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*60, vilket är 20 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Statens fastighetsverk publicerar ett inlägg igenomsnitt 5,3 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
53
Följarskara
53
Frekvens
70
Följare
4,1K
Interaktioner
8,7K
Interaktioner per inlägg
197
Interaktioner per följare
2,1
Inlägg per vecka
5,3

Vinnarinlägg

Statens fastighetsverk

På 1550-talet lät Gustav Vasa bygga en borg på en holme i Kolbäcksån. Det blev sedan #hästargrunden till det slott änkedrottning Hedvig Eleonora lät uppföra 1669-74 med ritningar av Tessin den äldre. När Gustav III gifte sig med Sofia Magdalena av Danmark 1766 fick bruden slottet i…

264 interaktionspoäng på 4 126 följare
Statens fastighetsverk

Efter 321 år av manliga överintendenter och generaldirektörer var det några som tyckte det kändes lite nytt och fräscht med ett kvinnligt perspektiv. För er som tycker det känns knivigt - tiden går så fort - vips så är det år 2339! Vår GD Ingrid Eiken Holmgren är fotograferad av…

258 interaktionspoäng på 4 126 följare
Kurstipset: Instagram för företag
Måste-kunskaper för dig som vill nå kvinnor och unga vuxna i Sverige. Välkommen till Göteborg 6 november, Stockholm 7 november, Malmö 13 november eller Norrköping 29 november.
Fler kurstillfällen >>>

Inlägg som tagits emot sämre

Statens fastighetsverk

Renoveringen av kvarteret Björnen i Stockholm är ett av SFVs största just nu. Håll med om att det känns lite sisådär att klaga på att det är jobbigt att sopsortera hemma när man ser det här... Foto Melker Dahlstrand #statensfastighetsverk #kvarteretbjörnen #renovering #sorteramera #ordningochreda

126 interaktionspoäng på 4 126 följare
Statens fastighetsverk

Nu längtar vi ganska svårt till det som är under snön. Och då menar vi både på skyltar, i blomstersängar och i växthus. Botaniska trädgården i Lund, med påminnelse om en annan årstid. Foto SFV. #statensfastighetsverk #visitlund #änsåsovabjörkochljungrosochhyacinter

131 interaktionspoäng på 4 126 följare

Interaktioner per inlägg

Underlaget för denna analys hämtades från Instagram för 9 mån sedan

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.